Питання звільнення Юлії Тимошенко залишається принципово важливим для підписання Угоди з ЄС – зустріч із Карлом Більдтом

Питання звільнення Юлії Тимошенко залишається принципово важливим для підписання Угоди з ЄС – зустріч із Карлом Більдтом

15:39, 20 вересень 2013

У п’ятницю, 20 вересня, в рамках Десятої Ялтинської щорічної зустрічі голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом та головою комітету закордонних справ Європейського парламенту Елмаром Броком.

На зустрічі із Карлом Більдтом сторони обговорили виконання Україною трьох критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Вони наголосили, що принципово важливим залишається питання звільнення Юлії Тимошенко. Під час зустрічі зазначалося, що сьогоднішня дискусія під час виступу президента на YES не дала відповіді на це питання. Сторони дійшли згоди, що це питання повинно бути виконаним в найкоротші терміни.

На зустрічі зазначалося, що питання підписання Угоди між Україною та ЄС не вирішено до кінця, адже для цього Україна повинна виконати всі критерії. Сторони підкреслили, що в будь-якому разі, саміт у Вільнюсі – це не кінець процесу, а початок великої роботи, яку Україна вже почала, вносячи зміни до законодавства.

Проте, як було зазначено, імплементація самої угоди – це грандіозна робота, яка повинна бути зроблена якісно.

За словами Арсенія Яценюка, це є тим пакетом реформ, яких потребує наша держава.

«Для нас це принципово важливо, оскільки наша політична сила прагне якісних змін і реформ в державі», - наголосив він, додавши, що європейський досвід у цьому – хороша дорожня карта.

Сторони висловилися за принципову важливість того, щоб Україна прийняла європейські стандарти. Із огляду на це, під час зустрічі піднімалися питання можливості підготовки і проведення в Україні чесних і прозорих виборів 2015 року. Сторони наголосили, що їхня вага дуже велика, оскільки той, хто стане наступним президентом, виконуватиме важливу роботу щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Арсеній Яценюк також зустрівся із Ельмаром Броком, головою комітету закордонних справ Європарламенту, що готуватиме рішення під час ратифікації Угоди між Україною та ЄС.

Сторони обговорили питання підготовки до Вільнюського саміту та участі ВО «Батьківщина», яка входить до Європейської народної партії, у саміті ЄНП, що відбудеться напередодні саміту у Вільнюсі.