Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром фінансів США Джейкобом Джозефом Лью

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром фінансів США Джейкобом Джозефом Лью

18:05, 28 січень 2015

У середу, 28 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром фінансів Сполучених Штатів Америки Джейкобом Джозефом Лью.

Глава Уряду України наголосив на важливості двосторонньої співпраці України та Сполучених Штатів Америки: «Переконані, що США – одні з найсильніших союзників України, а американський народ підтримує український народ у боротьбі за нашу незалежність та наше майбутнє».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України цінує рішення Уряду США про виділення ще 2 мільярдів доларів кредитних гарантій для підтримки українських реформ: «Очікуємо на всеохопний пакет фінансової допомоги, і США є однією з ключових країн, що надають цю допомогу».

«Переконані, що нам необхідно сконцентруватися на важливих реформах, зокрема, в енергетичній сфері, подоланні корупції, правовій системі. Ми покладаємося на підтримку уряду США в прискоренні реформ, які необхідні для України та яких очікує український народ», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Міністр фінансів США наголосив, що його зустрічі в Києві продемонстрували, що Прем’єр-міністр України та Уряд України готові до складних рішень, які необхідні для втілення реформ. Він відзначив важливість продовження прогресу в цих реформах.