Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із автором економічних перетворень у Польщі Лєшеком Бальцеровичем

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із автором економічних перетворень у Польщі Лєшеком Бальцеровичем

17:30, 31 січень 2015

У суботу, 31 січня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Лєшеком Бальцеровичем, автором економічних перетворень у Польщі, Міністром фінансів Республіки Польща у 1989-91 роках, Віце-прем’єр-міністром у 1997-2000 роках та головою Національного банку Польщі у 2001-2007 роках.

Під час зустрічі Арсеній Яценюк та Лєшек Бальцерович обговорили бачення та конкретні кроки з реалізації першочергових реформ, визначених програмою діяльності Уряду України.

Лєшек Бальцерович підкреслив, що Україна потребує активної світової допомоги – політичної, економічної та без пекової.

Автор економічних перетворень у Польщі висловив підтримку зусиллям, які докладаються Прем’єр-міністром України та українською владою для стабілізації становища й перевтілення України, а також виклав своє бачення найнагальніших пріоритетів.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна високо цінує міжнародну солідарність навколо українського народу, його незалежності, боротьби за свободу, демократію та європейське майбутнє. Принципово важливою у цьому він назвав позицію видатних друзів України – провідних політичних та економічних мислителів світу, серед яких чільне місце належить Лєшеку Бальцеровичу.

Глава Уряду України підкреслив, що прогрес у виконанні реформ має для України життєво важливе значення.