Терористи маскують вибухівку в дитячих іграшках – Арсеній Яценюк

Терористи маскують вибухівку в дитячих іграшках – Арсеній Яценюк

15:06, 02 лютого 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести широку інформаційну кампанію щодо можливої небезпеки через замасковані вибухові пристрої: «Під що маскують вибухівку, як її маскують і куди дзвонити, якщо знайдені будь-які предмети, що викликають підозру». Про це він сказав у понеділок, 2 лютог,  на виїзному засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій в Запоріжжі.

Арсеній Яценюк продемонстрував фотокартки вибухових пристроїв, вилучених ДСНС у Слов'янську, Лисичанську та інших територіях. На фото, зокрема, вибухівка, яку маскували в коробці цукерок, в різних дитячих іграшках: ляльці, іграшковій машинці, - у книжці, яку виявили в дитячому парку відпочинку в Слов’янську: «Це ще один факт, до чого дійшли російські терористи».

Глава Уряду звернувся до Голови ДСНС та всіх членів Державної комісії з надзвичайних ситуацій: «Особливе завдання – це інформування населення. По всіх областях - розіслати ці фотокартки й інструкції, як себе поводити».

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідна широка інформаційна кампанія в першу чергу на територіях, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції.