У Києві розпочалися переговори урядових делегацій України та Словаччини

У Києві розпочалися переговори урядових делегацій України та Словаччини

14:25, 06 лютий 2015

У Будинку Уряду розпочалися переговори делегацій Кабінету Міністрів України та Уряду Словацької Республіки під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

На початку переговорів Арсеній Яценюк висловив вдячність Роберту Фіцо та Уряду Словаччини за «стійку і дуже дружню позицію по відношенню до України».

Він нагадав, що попередня його зустріч із Робертом Фіцо відбувалася під час церемонії запуску газогону «Вояни-Ужгород» у місті Велке Капушани в Словаччині: «Ми разом відкривали реверсний потік, який врятував Україну, який дає можливість забезпечити Україну природним газом в цей складний період».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що переговори урядових делегацій України та Словаччини є дуже важливими в рамках  європейської інтеграції України.

На порядку денному переговорів, за словами Глави Уряду України, -  торгівельно-економічне, енергетичне та прикордонне співробітництво і «європейська інтеграція як основна ідея України, яка повинна визначати майбутнє країни і майбутнє кожного українця».