Ніхто не хоче нової війни в Європі. Але й ніхто не хоче бачити російські танки на кордоні з ЄС

Ніхто не хоче нової війни в Європі. Але й ніхто не хоче бачити російські танки на кордоні з ЄС

16:56, 06 лютого 2015

«Ніхто не хоче нової повномасштабної війни в Європі. Але я так само переконаний, що ніхто в Європі не хоче бачити російські танки на кордоні з Європейським Союзом», - підкреслив  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу після зустрічі з Главою Уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо та переговорів урядових  делегацій України та Словаччини в п’ятницю,  6 лютого.

Глава Уряду наголосив на важливості  єдиної позиції, «яка сьогодні є  між країнами-членами Європейського Союзу, Сполученими Штатами Америки і Україною по виконанню Мінських угод».

Він відзначив зусилля ЄС,  Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель ,Президента Франції Франсуа Олланда та партнерів зі США , які вони докладають для стабілізації ситуації.

«Абсолютно зрозуміло, що нам потрібен мир в Європі. Але мир в Європі залежить від миру в Україні. І для того, щоби досягнути цього миру, Україна повинна мати можливість себе захистити. Не в наступальній, а в оборонювальній операції. Нам треба себе обороняти», - підкреслив Глава Уряду.

«Ми розуміємо, що чисто військового вирішення цього конфлікту не існує. Ніхто не хоче нової повномасштабної війни в Європі. Але я так само переконаний, що ніхто в Європі не хоче бачити російські танки на кордоні з Європейським Союзом. Тому  російська військова агресія проти України – це небезпека для Європейського Союзу, небезпека для країн-членів НАТО, це небезпека для світу», - наголосив він.

«Є базова Мінська угода – цю угоду треба Росії виконувати», - наголосив Арсеній Яценюк.