Арсеній Яценюк взяв участь у радіомарафоні «Шевченко мобілізує»

Арсеній Яценюк взяв участь у радіомарафоні «Шевченко мобілізує»

14:21, 09 березня 2015

У понеділок, 9 березня, у 201-шу річницю від дня народження Тараса Шевченка, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у радіомарафоні «Шевченко мобілізує».

На початку виступу Глава Уряду підкреслив, що слово Великого Кобзаря потрібне всій країні, «щоби вибороти нашу незалежність і наше майбутнє»: «Наша віра і наша впевненість у тому, що ми переможемо, є запорукою європейського майбутнього для української держави, яка зіткнулася з російською військовою агресією, зіткнулася з війною, але бореться і перемагає».

Арсеній Яценюк прочитав уривок із поеми Кобзаря «Кавказ». За його словами, коли він обирав вірша, розмірковував, які були б найкращі слова, щоб звернутися до країни. Арсеній Яценюк розповів, що пригадав, як цю поему читав Сергій Нігоян, «який разом з нами на Майдані боровся за нашу свободу і нашу волю».

Він зазначив, що Кавказ «також завжди боровся проти темної імперії за свою свободу».

За словами Глави Уряду, слова цієї поеми  «надихають і дають впевненість у нашій праведній боротьбі». Він зачитав уривок, який завершується словами:  

«Борітеся — поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»

Арсеній Яценюк висловив вдячність Віце-прем'єр-міністру- Міністру культури України В'ячеславові Кириленку за започаткування редіомарафону «Шевченко мобілізує»: «У такі часи для України потрібне сильне слово. А сильне слово є в Шевченка».

Під час радіо марафону «Шевченко мобілізує» твори Кобзаря читають урядовці, політики, діячі науки, культури, військовослужбовці, волонтери, представники громадськості. Марафон триває із 6.00 до 24.00 години на каналі «Культура» Національної радіокомпанії України з включеннями на Першому національному телеканалі та Першому каналі Українського радіо.

У цей день Арсеній Яценюк і члени Уряду України також поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку біля Київського національного університету.