Арсеній Яценюк провів зустріч із Патріахом Філаретом

Арсеній Яценюк провів зустріч із Патріахом Філаретом

13:00, 10 березень 2015

У вівторок, 10 березня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з предстоятелем Української православної церкви Київський патріархат, Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

У ході зустрічі було обговорено низку найбільш актуальних проблем державно-церковних відносин, питання розширення благодійної, інформаційної, пам’яткоохоронної  діяльності Церкви, її участі у патріотичному вихованні молоді. Патріарх Філарет поінформував Прем’єр-міністра про те, що робить Церква для допомоги Збройним Силам України, пораненим у ході військових дій, а також про підтримку нею тимчасово переміщених осіб.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд високо цінує громадянську позицію Церкви, її зусилля зі зміцнення української державності, консолідації суспільства, його духовного вдосконалення.

Особливу увагу сторони приділили обговоренню ситуації в незаконно анексованому Криму і  на неконтрольованих територіях  Донбасу, де жорстоко придушуються релігійні свободи, руйнуються храми, викрадаються і піддаються тортурам священнослужителі та вірні.