Сьогодні Комітет із міжнародних справ сенату США може розглянути резолюцію, що передбачає санкції проти українських високопосадовців

Сьогодні Комітет із міжнародних справ сенату США може розглянути резолюцію, що передбачає санкції проти українських високопосадовців

16:17, 14 листопада 2013

Наші західні партнери застосовуватимуть всі можливі заходи впливу, в тому числі й санкції проти українських посадовців, якщо Юлію Тимошенко не буде звільнено і не буде підписано Угоду про Асоціацію з ЄС. Про це сказав в інтерв’ю журналістам у Каневі в четвер, 14 листопада, голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.


Він нагадав, що в сенаті США є дві резолюції щодо України. У першій резолюції, яка була прийнята на початку поточного року, йдеться про вірогідність введення санкцій проти українських високопосадовців.
 
Арсеній Яценюк зазначив, що сьогодні в сенаті відбудеться засідання Комітету у міжнародних справах щодо України, і під час нього, скоріше за все, розглядатиметься друга резолюція.
 
Голова Політради "Батьківщини" наголосив, що у другій резолюції "є посилання на попередню - про введення санкцій та заклик до української влади, щоб підписати Угоду з ЄС".
 
"Переконаний, що в тому випадку, якщо Юлія Тимошенко не буде звільнена, а Угода не буде підписана, наші західні партнери будуть застосовувати всі можливі заходи впливу, в тому числі й ті, які передбачені проектом останньої резолюції", - сказав Арсеній Яценюк.