Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом

15:10, 17 березень 2015

У вівторок, 17 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, який перебуває в Києві з візитом.

Глава Уряду України високо оцінив принципову позицію Ради Європи щодо засудження незаконної анексії Криму та російської агресії на Сході України. Арсеній Яценюк звернувся до Турбйорна Ягланда із закликом задіяти увесь наявний потенціал Ради Європи для того, щоб Росія виконувала свої міжнародні зобов’язання, зокрема в частині звільнення незаконно утримуваних українських в’язнів і заручників.

Арсеній Яценюк і Генеральний секретар Ради Європи також обговорили пріоритетні шляхи для підтримки реформ в Україні. Йшлося, зокрема, про взаємодію з Венеціанською комісією у завершенні судової реформи, а також про підтримку правових механізмів захисту прав людини.

Прем’єр-міністр України висловив стурбованість з приводу грубих і системних порушень прав людини в Криму з боку російської окупаційної адміністрації, в тому числі переслідувань кримських татар, і закликав Раду Європи докласти зусиль для подолання цих проблем.