Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Главою Уряду Польщі Евою Копач

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Брюсселі зустрівся з Главою Уряду Польщі Евою Копач

14:12, 19 березень 2015

У четвер, 19 березня, в рамках робочого візиту до Брюсселя Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем'єр-міністром Республіки Польща Евою Копач.

Під час зустрічі Глав Урядів двох країн йшлося, зокрема, про спільні пріоритети у контексті підготовки до обговорення ситуації в Україні на засіданні Європейської Ради. Прем'єр-міністр України високо оцінив послідовну підтримку і зусилля Польщі,  спрямовані на забезпечення єдиної і рішучої позиції Євросоюзу для протидії агресивній політиці Росії.

Арсеній Яценюк і Ева Копач також продовжили діалог з питань реалізації спільних українсько-польських проектів, узгоджених під час візиту Глави польського Уряду до Києва. Йдеться, зокрема, про фінансову і технічну підтримку реформ в Україні, співпрацю в агропромисловому і енергетичному секторах. У цьому контексті на сьогоднішній зустрічі було досягнуто домовленості про обмін візитами на рівні міністрів економічного та енергетичного блоків для узгодження конкретних завдань співпраці.

По завершенні зустрічі Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам зазначив, що Польща – це «потужний адвокат України»: «Польща дуже стійка в нашій боротьбі за мир, стабільність і проти російської агресії».

Відповідаючи на запитання стосовно санкцій проти РФ, Глава Уряду України наголосив: «Це було б найбільшим успіхом президента Путіна, якби ЄС відмовився продовжити чи посилити санкції проти Росії. Успіх Росії – це неуспішна Європа. Йдеться не лише про Україну, йдеться про майбутнє Європейського союзу».