Арсеній Яценюк звернувся до МВС завершити розслідування щодо діяльності керівництва ДСНС та передати матеріали до суду

Арсеній Яценюк звернувся до МВС завершити розслідування щодо діяльності керівництва ДСНС та передати матеріали до суду

13:06, 21 квітня 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішніх справ України довести до завершення розслідування діяльності Голови ДСНС Сергія Бочковського та його заступника, і висловив сподівання, що суд прийме відповідне законне рішення на підставі матеріалів розслідування МВС. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у вівторок, 21 квітня.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра МВС України Арсена Авакова довести до завершення розслідування діяльності Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та заступника керівника ДСНС і передати матеріали до суду. «Сподіваюся, що суд прийме відповідне законне рішення на підставі матеріалів розслідування МВС», - підкреслив Глава Уряду.

Міністр МВС України повідомив, що розслідування діяльності Голови ДСНС та його заступника просувається. За його словами, МВС отримало в цій справі нові докази, зокрема й від міжнародних партнерів: «Маємо цілу низку нових неочікуваних епізодів».

«Вважаю, що найближчі кілька місяців ми завершимо слідство, і воно буде направлено до суду», - сказав Міністр.

Під час засідання Глава Уряду також наголосив на необхідності створення в рамках боротьби з корупцією так званих «летючих бригад» в областях.

«Очікую відповідних результатів боротьби з корупцією на середньому і нижчому рівні, тому що далі продовжують брати хабарі й на митниці, і в податковій, і все це відбувається в регіональних підрозділах», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що цього тижня повинна завершитися робота комісії з обрання нового керівника Державної фіскальної служби України: «Але зачистки, які повинні відбутися на рівні областей, - це компетенція органів внутрішніх справ разом із органами прокуратури».

«Сподіваюся, що тут будуть такі ж результати, як і по арешту і розслідуванню справ проти осіб в ранзі міністра із Державної служби з надзвичайних ситуацій», - сказав Глава Уряду.