За незадовільну підготовку із забезпечення цивільного захисту в регіонах будуть зроблені кадрові висновки – Арсеній Яценюк

За незадовільну підготовку із забезпечення цивільного захисту в регіонах будуть зроблені кадрові висновки – Арсеній Яценюк

13:59, 21 квітня 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що за невиконання державними адміністраціями на місцях та правоохоронними органами доручень щодо забезпечення цивільного захисту населення будуть зроблені кадрові висновки. Про це він заявив у вівторок, 21 квітня, на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у форматі селекторної наради з керівниками ОДА.

Глава Уряду наголосив на необхідності звіту щодо тих завдань, які ставилися керівникам обласних адміністрацій, органам місцевої влади і в цілому правоохоронній системі «щодо забезпечення повної функціональної придатності всіх об'єктів цивільного захисту і забезпечення на надзвичайний період всіма товарно-матеріальними цінностями».

Стосовно рівня резервів, за його словами, в низці областей «від минулої наради до сьогоднішньої мало що змінилося». «Прийдеться робити в тому числі й кадрові висновки», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк також доручив Міністерству внутрішніх справ України разом із Міністерством закордонних справ України звернутися до ООН та інших міжнародних організацій з метою отримання фінансової і технічної допомоги для служби гуманітарного розмінування.

Глава Уряду зазнчив, що за розрахунками Державної служби з надзвичайних ситуацій, для забезпечення гуманітарного розмінування  необхідно 34 мільйона грн.