Глава Уряду вимагає від керівників ОДА виконання завдань щодо зведення фортифікаційних споруд на державному кордоні

Глава Уряду вимагає від керівників ОДА виконання завдань щодо зведення фортифікаційних споруд на державному кордоні

14:49, 21 квітня 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від голів обласних державних адміністрацій завдань щодо зведення фортифікаційних споруд на українсько-російському державному кордоні Про це він заявив у вівторок, 21 квітня, на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у форматі селекторної наради з керівниками ОДА.

Арсеній Яценюк зазначив, що до 8-9 травня "безпосередньо шанси на пряме військове вторгнення є, але вони не надто високі". "Тому що Росія буде вичікувати, в тому числі й щодо остаточного рішення по санкціях, яке повинно бути в червні".

У той же час, "абсолютно правильно, що треба боротися з диверсійною роботою", -  "надто висока загроза сьогодні залишається", - наголосив він.

Одне з головних завдань, підкреслив Глава Уряду, – це будівництво фортифікаційних споруд: «Це завдання обласним адміністраціям, яке Президент і Уряд далі вже практично два місяці тому. Ми вимагаємо конкретних результатів».

«Друге – це оновлення і ремонт техніки та придбання нової техніки і озброєнь. Жодного дня зволікань. Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв розвитку подій», - наголосив Арсеній Яценюк.