Арсеній Яценюк вручив сертифікати на отримання 8 квартир родинам загиблих воїнів АТО та пораненим бійцям

Арсеній Яценюк вручив сертифікати на отримання 8 квартир родинам загиблих воїнів АТО та пораненим бійцям

16:10, 08 травня 2015

У п’ятницю, 8 травня, на тренувальній базі спецпідрозділу МВС, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вручив сертифікати на отримання квартир працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ та військовослужбовцям Національної гвардії України, які отримали поранення під час антитерористичної операції, та сім’ям воїнів, які загинули в АТО.

Арсеній Яценюк звернувся до сімей загиблих військовослужбовців: «Дякую вам за ваших синів, за наших українських синів. За те, що ви народили тих, хто боровся за нашу незалежність, за те, що ваші діти стали прикладом справжнього героїзму».

Глава Уряду також звернувся до військовослужбовців, які проходять вишкіл на тренувальній базі: «Від імені Уряду і себе особисто, своєї родини, від усіх нас прошу вас боротися за нашу країну так, як зараз хлопці борються в Донецьку й Луганську. Прошу вас вірити в наші сили, показати всьому світу, що ми непереможна нація».

Він підкреслив, що Росія оголосила Україні війну, і наша держава повстала за свої права і свободи: «Ми стали єдиною державою, коли усвідомили цінність країни, цінність одне одного і цінність того, що ми маємо власну Батьківщину. Цю Батьківщину треба захистити».

«70 років тому українці, які боролися на всіх фронтах проти нацистської Німеччини, перемогли нацизм. Так само сьогодні ми повинні добитися миру, ми повинні отримати цей мир завдяки нашій спільній боротьбі. Так просто мир ніхто нікому не подарує - російський агресор має зовсім іншу мету», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що сьогодні кожен українець, кожна українська родина сподіваються на наших солдатів, міліціонерів, нацгвардійців, «на вашу силу й вашу волю і на нашу спільну перемогу».

«Дякую за вашу службу, за вашу силу, дякую за нашу спільну майбутню перемогу. В Україні буде мир, і ми з вами доб’ємося цього миру», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду вручив сертифікати на отримання квартир матері Петра Лавріненка, командира роти Національної гвардії України, який загинув 5 вересня 2014 року під час обстрілу колони українських силовиків біля Тельманового, та дружині капітана міліції Руслана Салівончика, старшого інспектора батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон», який 29 серпня 2014 року загинув під час виходу з оточення біля Іловайська.

Сертифікати отримали поранені під час АТО лейтенант міліції Сергій Давідченко, лейтенант міліції Юрій Капля, молодший лейтенант Денис Нагорний, молодший сержант міліції Ярослав Якимчук, генерал-майор Микола Климчук, капітан міліції Василь Мельник.