Арсеній Яценюк – західним партнерам: «Направте в Україну інвестиції, і разом ми досягнемо успіху»

Арсеній Яценюк – західним партнерам: «Направте в Україну інвестиції, і разом ми досягнемо успіху»

17:32, 28 травня 2015

«Звертаюся до наших європейських партнерів та американських друзів: Україна має величезний потенціал та величезні можливості. Ми не просимо просто кредитів та позик - ми закликаємо вас приходити з реальними інвестиціями», - наголосив  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності - шлях до безпеки».

Глава Уряду зазначив, що «це має бути дорога з двостороннім рухом»: «Ви отримаєте прибуток, а ми повернемо економіку не рейки».

«Якщо ви не готові направити свої війська в Україну – ми це розуміємо. Тож направте сюди свій бізнес. І ми разом досягнемо успіху», - звернувся він до партнерів зі США та ЄС.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив, що розуміє, що приходу інвесторів заважають російські танки на Сході України. Але паралельно Уряд України робимо все, що необхідно для покращення інвестиційного клімату: «широка і прозора приватизація, дерегуляція, боротьба з корупцією і зменшення бюрократії».

«Ми віддані тому, аби захистити нашу країну, реформувати ЇЇ і зробити Україну не родичем, а членом сім’ї ЄС. Це наше спільне завдання, і я переконаний, що ми досягнемо цього», - сказав Арсеній Яценюк.