8-10 червня Арсеній Яценюк здійснить робочий візит до США

8-10 червня Арсеній Яценюк здійснить робочий візит до США

13:58, 06 червень 2015

8-10 червня відбудеться робочий візит Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Сполучених Штатів Америки. До делегації входить Міністр фінансів України Наталія Яресько.

У рамках візиту передбачаються зустрічі з керівництвом Сполучених Штатів, американського Конгресу та його політичними лідерами, керівниками Державного департаменту і фінансового та енергетичного блоку Уряду США. Українська делегація проведе переговори з керівництвом Міжнародного Валютного Фонду.

Відбудеться зустріч Арсенія Яценюка з представниками української громади. Прем’єр-міністр України виступить на глобальному форумі Американського єврейського комітету (АЄК).

Економічна та фінансова складова запланованих переговорів  стосуватиметься актуальних питань співпраці з МВФ та іншими міжнародними інституціями й заохочення подальшої підтримки України з боку її партнерів. Серед іншого, йтиметься про підготовку до українсько-американської інвестиційної конференції, запланованої 13 липня 2015 року у Вашингтоні.

Політичний порядок денний переговорів включатиме питання посилення міжнародної солідарності навколо територіальної цілісності та безпеки України.