Уряд виділяє по 200 тисяч грн на допомогу сім’ям загиблих під час ліквідації пожежі на Київщині

Уряд виділяє по 200 тисяч грн на допомогу сім’ям загиблих під час ліквідації пожежі на Київщині

14:20, 12 червня 2015

На фінансову допомогу сім’ям загиблих під час ліквідації пожежі на Київщині передбачено 200 тисяч грн. для кожної родини. 7 тисяч грн буде виділено кожному постраждалому. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив в обов’язковому порядку передбачити кошти на санаторно-курортне лікування 300 працівників ДСНС та пожежників.

Про це йшлося на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня.

Загалом із резервного фонду на Державну службу з надзвичайних ситуацій виділяється 47,7 млн грн.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив в обов’язковому порядку передбачити також кошти на санаторно-курортне лікування 300 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежників і придбання нової техніки.

Він зазначив, що в ході ліквідації пожежі згоріли дві пожежні машини і наголосив на необхідності загального оновлення парку.

Тендер на 200 мільйонів гривень на придбання нових пожежних машин вже оголошений, наголосив Арсеній Яценюк. Окрім того, необхідно забезпечити придбання паливно-мастильних матеріалів та пожежної піни.

Глава Уряду висловив вдячність Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову за «миттєву і ефективну реакцію Міністерства» і новому керівнику Державної служби з надзвичайних ситуацій пану Миколі Чечоткіну: «Професійно, злагоджено, незважаючи на всі труднощі, вам вдалося максимально зменшити негативні наслідки, які могли бути».

Арсеній Яценюк нагадав, що одразу після його прибуття до України з Вашингтона він виїхав на місце пожежі, відбулося засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій щодо ситуації з ліквідацією пожежі. 

Глава Уряду України доручив Міністру екології України Ігорю Шевченку особисто прибути на місце пожежі: «Уже п’ять днів, екологічне питання на всю країну і на весь світ, - а Міністра там не було».

Арсеній Яценюк дав Ігорю Шевченку доручення проінспектувати місце події разом із керівником екологічної інспекції та керівництвом Санепідемстанції і подати на розгляд Уряду України план заходів щодо ліквідації екологічних наслідків пожежі.