До вересня мають бути вирішені всі запитання щодо спрощення візового режиму, які є в компетенції Уряду – Арсеній Яценюк

До вересня мають бути вирішені всі запитання щодо спрощення візового режиму, які є в компетенції Уряду – Арсеній Яценюк

16:12, 12 червня 2015

Місія з перевірки виконання плану дій щодо спрощення візового режиму з ЄС у вересні повинна отримати вичерпні відповіді на всі технічні питання, які лежать в сфері відповідальності Кабінету Міністрів, - наголосив на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк підкреслив, що серед завдань, які стоять перед українською владою, є виконання плану дій щодо спрощення візового режиму з ЄС.

Місія щодо перевірки виконання плану дій, зазначив він, прибуде у вересні.

Глава Уряду звернувся до всіх членів Кабінету Міністрів: «Є чіткий план заходів. Місія повинна отримати вичерпні відповіді на всі технічні питання, які лежать в сфері відповідальності Кабінету Міністрів України. Щоб не дати можливості нікому сказати, що щось Україна не виконала».

Арсеній Яценюк також звернувся до парламентської коаліції «Незважаючи на те, що ми ідемо до місцевих виборів, треба, щоб виграш на виборах не став програшем країни в цілому - коли почнеться політична дискусія, хто більше любить український народ. Не на словах треба любити, а робити конкретні справи для сьогоднішньої України і для майбутніх поколінь».

«Ми закладаємо фундамент нової країни, розуміючи, як це складно. Цей Уряд взяв на себе найбільшу частину негативу. Така доля цього Уряду, і це правильне рішення як для країни, так і персонально для кожного, хто дійсно вибрав не своє політичне майбутнє, а майбутнє держави - сильної, європейської і успішної країни», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також нагадав, що проведе засідання колегій у всіх Міністерствах, «щоби до вересня кожен Міністр відзвітував у Парламенті, що конкретно він зробив для українців - не на папері, а в житті людини. Тоді це будуть дійсно зміни. Все інше – це наша рутинна, щоденна робота, сотні постанов, десятки рішень. А зараз завдання - щоби кожен з тих, хто сидить за цим столом, кожна людина, яка призначалася Верховною Радою України і несе всю повноту відповідальності перед народом України за ту ділянку роботи, яка їй ввірена, і давала присягу в Парламенті, тепер виконала цю присягу».