Арсеній Яценюк на Євромайдані: "Януковичу - імпічмент, Азарова - у відставку, а Україну - в Європейський Союз"

Арсеній Яценюк на Євромайдані: "Януковичу - імпічмент, Азарова - у відставку, а Україну - в Європейський Союз"

15:02, 24 листопад 2013

"Президент Янукович повинен полетіти у Вільнюс, виконати волю народу України та закону і 28 листопада підписати Угоду від імені українського народу, де Україна стає частиною Європи", - заявив під час мітингу на Європейській площі голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що президент Янукович зобов’язаний відправити у відставку "цей антиукраїнський, антидержавний, антиєвропейський уряд на чолі з прем’єром Азаровим".

"Ми вимагаємо від цього так званого уряду і президента скасувати своє рішення про зупинку європейської інтеграції. До Вільнюса ми будемо пікетувати Кабмін з вимогою скасувати антиєвропейське і антиукраїнське рішення", - заявив Арсеній Яценюк.

Голова Політради "Батьківщини" повідомив, що лідери опозиції від імені українського народу 27 листопада вирушать до Вільнюса "передати наше бажання, щоб Європа залишила відкриті двері для великої української держави".

За його словами, на Європейському майдані розпочато "збір підписів мільйонів українців із зверненням до ЄС – прийміть Україну, ми на це заслуговуємо": "Ми звертаємось до наших європейських партнерів. Ми хочемо, щоб кожен українець мав право безвізово їздити до Європи. Відкрийте кордони, і це буде реальний крок до європейської інтеграції".

"Зараз на цьому Європейському майдані твориться історія. Історія нашої країни, де кожен із вас бореться не просто за своє майбутнє, не просто за свою гідність - ми боремось за гідність нашої держави, за те, щоб наша країна не зробила історичну помилку, яка була 360 років тому", - сказав він.

"Це Європейська рада в європейській Україні, яка повинна завершитись тим, що Україна повернеться до свого історичного коріння, до нашої спільної об’єднаної Європи", - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, персонально президент Янукович, "його уряд і Партія регіонів думали, що українці байдужі, що нам однаково": "Великий Шевченко писав: "Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять…" І ми не дамо можливості приспати їм нашу українську державу".

"Іде багато розмов про те, що це начебто вибір між Сходом і Заходом - йти нам до Росії чи до Європи. Це вибір між минулим і майбутнім. Це вибір між тим, хто буде кожен з нас після того, коли Угода буде підписана. Щоб кожен українець був певен у своєму майбутньому. І щоб кожен українець знав, що він гордиться своїм паспортом. Колись на цьому Майдані буде лунати гімн України та гімн ЄС. І це станеться", - сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, президент Янукович не буде виконувати Угоду з ЄС: "Ця Угода по суті суперечить всьому, що є в голові і душі Януковича, Азарова і інших. Вони щиро ненавидять Україну, ненавидять демократію. Вони ненавидять кожного з нас, який бореться за свою свободу, за нашу спільну правду і за наше майбутнє".

"Тому ми можемо чітко сказати: якщо Угода буде підписана, її буде виконувати новий президент, новий уряд і новий парламент, який буде представляти вашу волю, як нашої великої європейської держави", - підкреслив голова Політради "Батьківщини".

"Януковичу - імпічмент, Азарова - у відставку, а Україну - в Європейський союз", - сказав Арсеній Яценюк.