Арсеній Яценюк закликає депутатів підтримати закон, який не дасть можливості приватним теплокомуненерго наживатися на людських грошах

Арсеній Яценюк закликає депутатів підтримати закон, який не дасть можливості приватним теплокомуненерго наживатися на людських грошах

13:12, 18 червня 2015

«Ми не маємо права відступати ні на півкроку назад в проведенні ефективних і потужних реформ в соціальному, економічному і фінансовому секторі», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 18 червня, виступаючи у Верховній Раді.

Глава Уряду закликав народних депутатів ухвалити низку реформаторських законопроектів.

«Кабінет Міністрів України сьогодні прийшов до Верховної Ради з проханням підтримати закони, які вже протягом двох місяців опрацьовуються у Верховній Раді України. Ми провели з вами десятки консультацій, і всі ці консультації зводяться до одного: закони, які потрібно прийняти для справжніх реформ в країні, повинні отримати підтримку Парламенту України», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що Україна у співпраці зі Світовим банком та Міжнародним валютним фондом працюють для фінансової стабілізації країни, «і Україна очікує другий транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 мільярда доларів США».

«Просто так гроші не дають. Гроші дають тільки в обмін на реальні реформи. Саме ці реальні реформи були підтверджені директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду, міністрами фінансів країн Великої сімки, лідерами країн Великої сімки», - сказав він.

Пояснюючи суть законопроекту №2956 про внесення змін до Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники), Арсеній Яценюк наголосив, що даний проект закону не має нічого спільного з приватизацією.

«Цей закон ніяким чином не має відношення до приватизації. В чому правда цього законопроекту? Підприємства теплокомуненерго збирають з народу України гроші. Дали тепло – виставили платіжку. Люди заплатили по цій платіжці за те тепло, яке прийшло в хату. Підприємство теплокомуненерго отримало гроші від людей. В результаті замість того, щоб віддати ці гроші «Нафтогазу» за поставлений газ, який використали для опалення осель громадян, ці гроші йдуть у невідомому напрямку, в тому числі і в кишеню приватних власників цих підприємств», - сказав він.

«У тому випадку, якщо підприємство отримало гроші від населення України за житлово-комунальні послуги і не віддало ці гроші за куплений природний газ, таке підприємство треба відбирати у власників і банкрутувати, щоб людські гроші не пропадали в кишенях приватних власників теплокомуненерго», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він закликав Верховну Раду підтримати цей законопроект: «Якщо ви не голосуєте цей закон, то це означає, що теплокомуненерго, які крадуть людські гроші за опалення, далі будуть це продовжувати робити, і ми не будемо мати можливості купувати природний газ і розраховуватися в нашій енергетичній системі. Тому я прошу членів Парламенту підтримати цей закон і не давати можливості приватним теплокомуненерго наживатися на людських грошах».