Зближення з Європейським союзом сприятиме економічним реформам в Україні, - зустріч із делегацією МЗС Франції

Зближення з Європейським союзом сприятиме економічним реформам в Україні, - зустріч із делегацією МЗС Франції

13:11, 09 жовтень 2013

У середу, 9 жовтня, Арсеній Яценюк обговорив із делегацією МЗС Франції перспективи підписання Угоди між Україною та ЄС.

Представниками делегації МЗС Франції є керівники Департаментів Міністерства, які займаються питаннями континентальної Європи, ЄС та Східної Європи і формують позицію уряду Франції в питаннях підписання Угод про асоціацію та Зону вільної торгівлі з ЄС.

Голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що ця зустріч відбувається напередодні важливого і доленосного рішення для України, та висловив сподівання, що у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі.

Він підкреслив, що Україна перебуває зараз у складній економічній ситуації. Водночас, український уряд не озвучує глибини економічних проблем.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що зближення з Європейським союзом сприятиме економічним реформам в Україні, що, в свою чергу, дасть шанс на співпрацю з фінансовими організаціями, як європейськими, так і світовими. Це, як наголосив він, є обов’язковою умовою для фінансової стабільності в Україні.

Він також наголосив на важливості для України підтримки уряду Французької Республіки та висловив сподівання на взаємовигідну співпрацю та економічну кооперацію між Україною та Францією.

У свою чергу, представники делегації Міністерства закордонних справ Франції підкреслили, що очікують на позитивні перспективи Вільнюського саміту у разі виконання Україною критеріїв ЄС, зокрема, подолання вибіркового правосуддя та звільнення Юлії Тимошенко, а також проведення реформ в економіці, правоохоронній системі та виборчому законодавстві.

Вони також наголосили, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС є лише початком довгої та доволі складної дороги, яку країни мають спільно пройти.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи проведення в Україні президентських виборів 2015 року в контексті стратегії опозиційних партій та необхідності реформування виборчого законодавства.