Те, що відбувається сьогодні, є доленосним для країни на декількасот років наперед

Те, що відбувається сьогодні, є доленосним для країни на декількасот років наперед

12:55, 25 листопада 2013

Успіх саміту у Вільнюсі залежить тільки від президента Януковича. Мільйони українців вимагають від нього підписати Угоду з ЄС, і він зобов’язаний це виконати, - заявив журналістам біля Кабміну, де перебувають учасники Євромайдану, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

 «Ми пікетуємо Кабінет міністрів, який зрадив українців і порушив закон, який прийняв антиконституційне і антиєвропейське рішення. Наша вимога до Віктора Януковича – скасувати це рішенні уряду Азарова і прийняти необхідне рішення для підписання Угоди у Вільнюсі», - підкреслив Арсеній Яценюк.

За його словами, те, що відбувається сьогодні в Україні, «є доленосним для майбутнього нашої країни на декількасот років наперед».

Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція проводить «постійні консультації з нашими європейськими друзями, щоб саміт у Вільнюсі був успішним»: «Але успіх саміту у Вільнюсі залежить тільки від однієї людини – від Януковича. Від нього мільйони українців вимагають підписати Угоду, і він зобов’язаний це виконати».

Він також нагадав, що вчора в парламенті, відповідно до закону про Регламент, була офіційно зареєстрована вимога трьох керівників опозиційних фракцій, на підставі якої Володимир Рибак зобов’язаний скликати позачергове засідання Верховної Ради: «Але виявилося, що Рибака немає в Україні».