Уряд розпочне практику рейтингування областей, зокрема щодо виконання програми енергоефективності

Уряд розпочне практику рейтингування областей, зокрема щодо виконання програми енергоефективності

16:48, 26 червня 2015

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка звернутися «до так званого рейтингу енергоефективності України, який розраховується за стандартами міжнародного енергетичного агентства».

«Уряд прийме рішення, за яким ми тепер кожну область будемо рейтингувати в залежності від того, скільки поміняли котлів, на скільки зменшили споживання газу, електроенергії, вугілля. Тобто - наскільки зменшили витрати країни на опалювання атмосфери», - наголосив Глава Уряду.

«Хто найкращий в енергоефективності, та область буде отримувати більший розмір компенсації для населення. Хто гірший – буде отримувати не тільки менші компенсації, але буде мати можливість знайти іншу роботу», - сказав Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що з наступного місяця Міністерство економіки «буде моніторити кожну область на предмет виконання всіх завдань програми діяльності Кабінету Міністрів України і на предмет ефективності роботи».

«Абстракція про те, що у нас все добре, нікого не влаштовує. Тепер будуть тільки математичні цифри. І за цими цифрами ми будемо оцінювати керівника обласної адміністрації, керівника районної адміністрації. І люди будуть знати про те, що ви зробили, а що ні», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що раз на квартал буде проводитися розширене засідання Кабінету Міністрів України з усіма главами ОДА, «з прямою трансляцією і з публічним звітом керівників обласних державних адміністрацій».

«Практично всі працюють уже більш ніж півроку. Тепер прийшов час звітувати за свою роботу і складати каміння», - додав Арсеній Яценюк.