Арсеній Яценюк прийняв Комісара Ради Європи з прав людини Нілса Муйжніексома

Арсеній Яценюк прийняв Комісара Ради Європи з прав людини Нілса Муйжніексома

20:16, 03 липень 2015

У п'ятницю, 3 липня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Комісара Ради Європи з прав людини Нілса Муйжніексома.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили гуманітарне становище в Україні та практичні кроки, які вживаються Урядом України для захисту і допомоги нашим громадянам, які стали заручниками російської агресії та окупації.

Глава Уряду відзначив тверду позицію і відданість української влади у справі порятунку громадян від гуманітарних проблем, викликаних діями російських сил та терористів на сході держави. Важлива увага була приділена темі співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями та допомоги тимчасово переміщеним особам.

Окремо під час бесіди йшлося про захист прав людини. Прем'єр-міністр України закликав Комісара Ради Європи забезпечити постійний моніторинг стану дотримання прав людини на територіях України, тимчасово захопленими терористами та окупованими Кремлем, - на сході і в Криму. Брутальні порушення, які відбуваються там, мають бути в постійному полі зору міжнародних інституцій та отримати відповідну світову оцінку та осуд.