Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим

18:56, 07 липень 2015

У вівторок, 7 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Президентом Республіки Болгарія Росеном Плевнелієвим, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Глава Болгарії підтримав курс реформ українського Уряду, який втілюється у драматичних історичних обставинах. За його словами, обраний шлях немає альтернативи, про що свідчить і досвід його рідної країни: лише за допомогою необхідних, хоч і важких змін Болгарія зуміла подолати наслідки неефективного управління комуністичного режиму.

Арсеній Яценюк висловив Росену Плевнелієву слова вдячності за особисту тверду позицію на захист свободи, територіальної цілісності й незалежності України проти російської агресії і відзначив вагому політичну і гуманітарну допомогу Софії на підтримку нашої країни.

У ході бесіди співрозмовники обговорили питання внутрішнього і зовнішнього становища України. Важлива увага була приділена економічній взаємодії, включно з планами проведення міжурядових консультацій та двосторонньої комісії з економічного співробітництва, реалізації інфраструктурних проектів та залучення інвестицій.

Окремо під час розмови йшлося про найактуальніші питання регіонального миру і безпеки, об'єднання міжнародних зусиль на захист спільних європейських цінностей та єдності європейських народів.