Арсеній Яценюк на Євромайдані: Наша вимога до президента Януковича – Вільнюс, ручка і підпис під Угодою з ЄС

Арсеній Яценюк на Євромайдані: Наша вимога до президента Януковича – Вільнюс, ручка і підпис під Угодою з ЄС

20:28, 26 листопада 2013

«Європа відкрила Україні двері, і ми повинні в ці двері зайти», – сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» у ВР Арсеній Яценюк, виступаючи на Євромайдані у вівторок, 26 листопада.

Арсеній Яценюк подякував голові литовського парламенту Лореті Граужинене, яка виступила на Євромайдані.

 Кількатисячний натовп проскандував їй литовською «Дякую!» – «Ačiū!».

 Арсеній Яценюк зазначив, що Литва стала членом ЄС десять років тому: «Тоді, коли в Україні на Майдані кожен боровся за своє право вибирати в Україні достойну владу і боровся за свою свободу і гідність, наші побратими прийняли рішення і стали членами великої європейської сім’ї».

 «Це та сім’я, яка очікує на нас. Це наша родина – Європейський Союз. І ми там будемо», - сказав він.

 Арсеній Яценюк сказав, що цей шлях непростий, і таким він також був для Литви: «Але там було те, що є зараз в Україні на цьому Майдані і на сотнях Майданів по всій нашій державі - воля, бажання, дух. Дух до змін, до перемоги і єдності. Наша воля до того, щоб ми стали кращими. Наше бажання стати членами великої європейської сім’ї. Цей шанс є, і цей шанс має статися».

 «ЄС готовий підписати Угоду, і ми очікуємо на те, що Угода про Асоціацію буде підписана. Європа відкрила двері, і ми повинні в ці двері зайти», - сказав Арсеній Яценюк.

 Проте, за його словами, в Україні є проблема: «Я б назвав її коротко - Янукович. Але, як казав цар Соломон, - все пройде і все минеться. Його не буде».

 «Але зараз у нас до нього вимога, як до, поки що, чинного президента: Вільнюс - одна година летіти. Ручка, Угода і підпис під Угодою про Асоціацію. І ми робимо перший важливий крок на шляху до нашої європейської родини», - сказав Арсеній Яценюк.