Європа залишає для України двері відкритими та далі підтримуватиме її, – Арсеній Яценюк після зустрічі з Карлом Більдтом

Європа залишає для України двері відкритими та далі підтримуватиме її, – Арсеній Яценюк після зустрічі з Карлом Більдтом

17:03, 28 листопад 2013

У четвер, 28 листопада, у Вільнюсі голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зустрівся із міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом. 

За його словами, міністр закордонних справ Швеції наголосив, що Європа залишає для України двері відкритими та надаватиме їй підтримку.

 Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз основне завдання – це підтримання демократичних процесів в Україні, «аби вже новий президент підписав Угоду з ЄС». 

 Відповідаючи на запитання журналістів по завершенні зустрічі з Карлом Більдтом, Арсеній Яценюк зазначив, що «для наших європейських партнерів абсолютно зрозуміло, що з боку Європи було зроблено все. Але персонально президент Янукович розвернув весь напрямок руху країни з Заходу в нікуди»: «Тому що ми рухалися на Захід, а тепер рухаємось в нікуди».

 «Думаю, ми все одно будемо отримувати підтримку від наших європейських партнерів. Вони висловили підтримку мільйонам українців, якій вийшли на вулиці підтримати курс європейської інтеграції», - наголосив він. 

 Арсеній Яценюк підкреслив, що багато чого залежатиме від президентських перегонів 2015 року: «А президентські перегони 2015 року залежать від того, чи залишиться в України демократія».

 «Думаю, тут наші європейські партнери будуть допомагати», - сказав він.

 Ще одне питання, яке обговорювалося на зустрічі, як зазначив голова Політради «Батьківщини», - «що все-таки буде робити Янукович?»: «Тому що після того, як він не підписав Угоду з ЄС, він став на декілька порядків слабкішим, ніж він був до моменту оголошення про те, що він зупинив європейську інтеграцію».