Арсеній Яценюк у Дніпропетровську привітав молодят, які першими в Україні подали заявку на реєстрацію шлюбу он-лайн

Арсеній Яценюк у Дніпропетровську привітав молодят, які першими в Україні подали заявку на реєстрацію шлюбу он-лайн

13:26, 21 липня 2015

У вівторок, 21 липня, під час робочої поїздки до Дніпропетровська Арсеній Яценюк побував у Кіровському відділі державної реєстрації актів цивільного стану, де почала діяти нова електронна система он-лайн реєстрації заявок.

Глава Уряду разом із Міністром юстиції України Павлом Петренком побували на церемонії реєстрації шлюбу пари, яка першою подала он-лайн заявку до РАЦСу. Шлюб взяли Павло з Краматорська та Інна з Маріуполя. Познайомилися молодята у Львові.

Арсеній Яценюк привітав молодят і зазначив, що в них «історичний шлюб»: «Вони перші в Україні завдяки електронній системі вибрали дату і зареєстрували свій шлюб».

«Це ще один крок до того, щоби онлайн-сервіси, прості і зрозумілі, без бюрократії, доставлялися для громадян України, щоби людям було простіше жити», - сказав він.

Із 20 липня Київській, Одеській та Дніпропетровські областях, а також у відповідних обласних центрах стартував проект подання заяв з реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет. Віднині подати документи до РАЦСу можна як у звичному паперовому форматі, так і он-лайн, не виходячи з дому.

Аби громадянам було зручно користуватися новими електронними сервісами Міністерство юстиції запускає спеціальний веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Після реєстрації на порталі громадяни можуть подати необхідні документи щодо народження дитини, чи заяву з бажанням вступити до шлюбу.

Відповідні документи можна посвідчити цифровим підписом, або ж обрати зручний для себе час для того особисто посвідчити папери. Так само на порталі можна обрати час та місце проведення шлюбної церемонії чи записатися на консультацію до спеціаліста.