Арсеній Яценюк зустрівся з Командувачем Збройних сил США у Європі Філіпом Брідлавом

Арсеній Яценюк зустрівся з Командувачем Збройних сил США у Європі Філіпом Брідлавом

17:24, 22 липень 2015

У середу, 22 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Командувачем Збройних сил США у Європі Генералом Філіпом Брідлавом, який перебуває з візитом в Україні.

Арсеній Яценюк зазначив, що Філіп Брідлав є великим другом українського народу: «І Американський народ підтримує український».

«Ми дуже цінуємо вашу підтримку в тому, аби зробити Збройні сили та Національну гвардію України більш потужними, сильними й такими, що відповідають найвищим військовим стандартам», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що «Росія становить загрозу як для України, так і для всього вільного світу, всього світового порядку, безпеки та бізнес-стабільності».

«Заради досягнення наших спільних цілей нам треба залишатися об’єднаними, зробити все, щоб змусити Росію заплатити ціну, і щоб не дозволити нікому в світі переходити «червону лінію» та порушувати міжнародне право», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Сторони також обговорили хід спільних українсько-американських військових навчань в рамках місії Fearless Guardian-2015. Філіп Брідлав зазначив, що завтра відвідає Міжнародний центр миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ в Яворові, де проходять тренування.

Центральною темою розмови стали практичні заходи співпраці України та її партнерів у рамках Об’єднаного координаційного комітету з військового співробітництва та оборонного реформування для зміцнення оборонного потенціалу нашої держави, реформи національних Збройних сил, забезпечення їхньої взаємосумісності та відповідності стандартам НАТО.