Арсеній Яценюк у Вільнюсі: «Виграв Путін. Зрадив Янукович. Програла Україна і весь західний світ»

Арсеній Яценюк у Вільнюсі: «Виграв Путін. Зрадив Янукович. Програла Україна і весь західний світ»

13:30, 29 листопада 2013

Лідери опозиції терміново вилітають із Вільнюса до Києва з чітким планом дій. «Наш план дій - це об’єднана боротьба до 2015 року, щоб новий президент України підписав Угоду з ЄС», - заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на прес-конференції у Вільнюсі в п’ятницю, 29 листопада.

«Виграв Путін. Зрадив Янукович. Програла Україна і весь західний світ», - наголосив він, коментуючи відмову президента Януковича від підписання Угоди з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

 За словами Арсенія Яценюка, «можна сміливо сказати, що Янукович тепер може змінити прізвище на «Лукашенко»: «Саме таким шляхом він хоче рухатися і саме таке буде відбуватися в Україні».

 «Ми вже зараз знаємо, що вони хочуть розпочати хвилю репресій персонально проти Юлії Тимошенко і повернути її назад до Качанівської колонії, незважаючи на те, що в неї важкий фізичний стан і операцію їй не зроблено. І що всі спеціальні служби отримали вказівку всіма засобами і методами чавити і знищувати українську опозицію», - наголосив Арсеній Яценюк.

 «Ми бачимо єдиний шлях для України, яким чином підписати Угоду з ЄС. Це виграш української опозиції на виборах у 2015 році», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 Для цього, за його словами, українська опозиція продемонструє єдність: «єдність в нашому бажанні підписати Угоду з ЄС, у нашій волі до того, щоб Україна стала частиною великої європейської родини». 

 За словами Арсенія Яценюка, опозиція боротиметься «парламентськими і непарламентськими методами»: «Зараз ми негайно вирушаємо до Києва. Нас чекають люди, і в нас є чіткий план дій. Наш план дій – це об’єднана боротьба до 2015 року з тією метою, щоб новий президент України підписав Угоду з ЄС».