Арсеній Яценюк звернувся до СБУ та МВС розібратися, чому органи місцевої влади саботують оформлення субсидій

Арсеній Яценюк звернувся до СБУ та МВС розібратися, чому органи місцевої влади саботують оформлення субсидій

15:58, 31 липня 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ невідкладно розібратися, «чому органи місцевої влади саботують оформлення субсидій і позбавляють людей можливості отримати гроші для оплати за житлово-комунальні послуги». Про це Глава Уряду повідомив журналістам у Харкові після розширеної наради за участі голів ОДА східних та південних регіонів.

Арсеній Яценюк наголосив, що в районі Харкова Салтовка, де проживають 400 тисяч людей, оформлено тільки 10% належних громадянам субсидій: «Це означає, що кожен громадянин, кожен житель Салтовки, який повинен був отримати субсидію, - не отримав її тому, що органи місцевої влади її не оформили».

«Ці люди позбавлені можливості отримати 500-1000 гривень. Тобто в людей з кишені витягнули сотні гривень», - підкреслив він.

Глава Уряду підкреслив, що і в інших областях в окремих містах «мери міст і органи місцевого самоврядування умисно саботують оформлення субсидій для українських родин»: «В окремих містах органи місцевої влади умисно витягують з кишень українців гроші, які державний бюджет дав для компенсації. Але громадяни їх не можуть отримати, тому що не оформлена субсидія».

Такі випадки є, за його словами, в Херсонській, Сумській, Харківській та Запорізькій областях.

«Я це розцінюю як саботаж, диверсію і боротьбу проти громадян країни», - наголосив Арсеній Яценюк.