Сьогодні Україна прокинулася в іншій державі, – Арсеній Яценюк біля Шевченківського РВВС

Сьогодні Україна прокинулася в іншій державі, – Арсеній Яценюк біля Шевченківського РВВС

08:29, 30 листопада 2013

Арсеній Яценюк та група народних депутатів перебувають у Шевченківському райвідділку міліції, куди доправили 35 затриманих під час жорстокого розгону Майдану.

Арсеній Яценюк повідомив журналістам, що в момент розгону Євромайдану там перебували депутати «Батьківщини», і як тільки почалися затримання, він та нардепи прибули до Шевченківського відділку.

 «Витягнемо всіх 35 людей. Частина з них уже завершила процедури», - сказав він.

 «Україна прокинулася в іншій державі після того, як Янукович відмовився підписувати Угоду у Вільнюсі. Це вже не Україна, це ближче до Білорусі», - сказав він.

 За словами Арсенія Яценюка, «Янукович учора почав «тренування» президентських виборів»: «Так він буде проводити вибори – з «Беркутом», спецпідрозділами, щитами, касками й кийками».

 Відповідаючи на запитання журналіста стосовно подальших дій опозиції, він сказав: «У неділю буде проходити віче, як і було домовлено. А далі у нас буде жорстка, підкреслюю – жорстка боротьба за кожну людину».

 «У понеділок ми ставимо чітку вимогу – до парламенту має прибути міністр внутрішніх справ Захарченко, який повинен чітко відповісти, хто йому дав вказівку. Ми вимагаємо відставки цього уряду і цього міністра, які розігнали мирну проєвропейську демонстрацію», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 Він наголосив, що за цим стоїть президент Янукович: «Саме тому основна вимога українського Майдану – відставка Януковича – повинна бути реалізована».

 Відповідаючи на уточнююче запитання щодо місця проведення віче 1 грудня, він зазначив: «Ми оголосили про Народне віче і будемо його проводити. Якщо не дадуть на Майдані – знайдемо інше місце».