Арсеній Яценюк прийняв делегацію Конгресу США

Арсеній Яценюк прийняв делегацію Конгресу США

19:11, 05 серпень 2015

У середу, 5 серпня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв делегацію Конгресу США на чолі з керівником демократичної меншості у Палаті представників Ненсі Пелозі.

У ході бесіди йшлося про найгостріші виклики та завдання на порядку денному України: від захисту незалежності та територіальної цілісності від російської агресії до актуальних питань внутрішньодержавних реформ.

Американські конгресмени високо оцінили активну і напружену працю українського Уряду у винятково складних обставинах, які переживає і долає наша держава.

Виклики, що стають перед Україною, вражають, але також вражає самовідданість Уряду України та його практичні дії, які дають відповіді на великий масштаб безпекових, економічних, соціальних і гуманітарних проблем - йшлося у виступах американських конгресменів.

Під час розмови відбувся обмін думками стосовно найнагальніших завдань українсько-американського двостороннього діалогу і, зокрема, головних орієнтирів у співпраці з Конгресом США.

Глава українського уряду висловив вдячність за тверду підтримку України з боку Сенату і Палати представників Сполучених Штатів. "Єдність навколо України, яку демонструють американські партнери, є єдністю навколо спільних ідеалів свободи і демократії. Ми вдячні за відчутну і практичну солідарність з нашим народом і покладаємося на подальші практичні кроки, які дозволять зміцнити українську безпеку, реалізувати план урядових реформ і упевнити гідну перспективу для вільного і заможного життя нашого народу", зазначив Арсеній Яценюк.