Арсеній Яценюк: Той, хто поставить під питання роль добровольців, не буде прийнятий ні суспільством, ні владою

Арсеній Яценюк: Той, хто поставить під питання роль добровольців, не буде прийнятий ні суспільством, ні владою

15:39, 07 серпня 2015

У п’ятницю, 7 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з  працівниками підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення УМВС України.

Глава Уряду підкреслив, що бійці добровольчих батальйонів, які сьогодні є частиною патрульної служби міліції особливого призначення, «за покликанням душі, серця і відповідальності перед державою і всіма українцями прийняли рішення без повісток, без мобілізації взяти зброю в руки і йти боронити країну».

«Ви, хлопці, своїм прикладом показали, що таке героїзм і боротьба за державу, за незалежність і за кожного українця», - звернувся він до бійців.

«Будь-хто, хто спробує поставити під питання вашу звитягу і ваше рішення захищати країну, не буде прийнятий ні суспільством, ні владою», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що жодна країна за останні декілька десятків років не стикалася з такими викликами, як Україна: «Захід допомагає Україні і санкціями, і фінансовою допомогою, і тренуванням. Але розпочата Росією війна – це не тільки війна між Україною і Росією. Це війна за збереження миру і порядку в Європі і в світі в цілому. Ми захищаємо європейську і світову безпеку».

«Так сталося, що Україна стала форпостом боротьби проти російської агресії. І так сталося, що ви взяли зброю в руки для того, щоб російські танки і російські бандити не захопили територію України і не дійшли до європейських кордонів», - підкреслив Глава Уряду.

Глава Уряду висловив вдячність бійцям за те, що понад рік тому вони першими стали на захист країни: «Ви перші, хто взяли зброю в руки, і за вами потім пішли десятки тисяч».

Арсеній Яценюк разом із Міністром МВС України Арсеном Аваковим вручили нагороди бійцям підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення УМВС.