У вересні Арсеній Яценюк запропонує коаліції новий склад і структуру Уряду

У вересні Арсеній Яценюк запропонує коаліції новий склад і структуру Уряду

19:20, 09 серпня 2015

За результатами оцінки діяльності членів Кабінету Міністрів у вересні Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонує парламетській коаліції новий склад та структру Уряду та ОДА. Про це Глава Уряду заявив у “10 хвилинах” у неділю,  9 серпня.

Арсеній Яценюк нагадав, що в ході колегій у Міністерствах ним було заслухано звіти всіх Міністерств і “поставлено чіткі завдання кожному Міністру в тій галузі, за яку він відповідає”: “У вересні буде зрозуміло, що виконано, а що не виконано”.

“За результатами оцінки діяльності кожного Міністра мною буде запропоновано парламентській коаліції новий склад Кабінету Міністрів України та нову ефективну структуру українського Уряду, а також обласних державних адміністрацій”, - повідомив Глава Уряду.

“Це повинна бути не кількість, а якість. Це повинна бути не імітація, а відповідальність”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підреслив, що зараз Уряд працює над побудовою ефективної, якісної державної служби: “Для того, щоб чиновник, який надає послугу, розумів і знав, як забезпечити надання сервісів від держави для кожного. Для цього йому необхідні знання, досвід і достойний рівень матеріального забезпечення”.

Він наголосив, що Кабінет Міністрів  “далі буде йти по шляху дерегуляції і зменшення повноважень”: “Яка наша мета? Чим менше урядових повноважень, тим менше проблем у людей, тим менше втручання держави у ваше повсякденне життя. І тим простіше жити, розвивати бізнес і працювати над тим, щоб Україна стала дійсно європейською державою”.

“Для того, щоб ці механізми працювали, на центральному рівні також треба провести серйозні зміни”, - підкреслив Глава Уряду.

Глава Уряду підкреслив, що “завдання всієї української влади – служити народу України”: “Завдання кожного чиновника – служити кожному з вас. У нас чіткі плани і завдання. Але важливий не процес, а результат. Це є єдине мірило змін, змін в житті кожного з нас. Змінюємо країну разом”.