Арсеній Яценюк дав ДФС та Держземагентству час на спрощання процедур з реєстрації бізнесу та землі до вересня

Арсеній Яценюк дав ДФС та Держземагентству час на спрощання процедур з реєстрації бізнесу та землі до вересня

19:32, 09 серпня 2015

Невиконання завдання зі спрощення реєстрації права власності на землю потягне за собою персональну відповідальність керівника Держземагентства, - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у “10 хвилинах” у неділю,  9 серпня, присвячених темі дерегуляції.

Він зазначив, що право власності на земельну ділянку наразі реєструється Державним земельним агентством: “Можу відзначити, що зараз нічого в питанні спрощення реєстрації права власності на землю не зроблено. І це те завдання, яке Держземагентство повинне виконати до вересня”.

“Невиконання цього завдання тягне за собою персональну відповідальність керівника Держземагентства”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також нагадав, що Міністерством юстиції спрощено реєстрацію ведення бізнесу і за новою процедурою для того, аби зареєструвати бізнес, необхідно лише 24 години. Проте Державна фіскальна служба так і не внесла зміни до своїх регламентів.

“У рамках реформи Державної фіскальної служби вже у вересні будуть прийняті відповідні рішення, які за 24 години дадуть можливість зареєструвати бізнес”, - підкреслив Прем’єр-міністр.