Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом

Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом

15:53, 13 серпень 2015

У четвер, 13 червня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом, який перебуває в Києві з робочим візитом.

Глава зовнішньополітичного відомства Литви висловив тверду політичну підтримку України і запевнив у незмінній готовності литовських партнерів до якнайтіснішої співпраці як із питань миру та безпеки, так і реформ, які втілюються Урядом України.

Арсеній Яценюк подякував за відчутну і дієву допомогу з боку литовських партнерів і побратимів, відзначаючи внесок литовських фахівців у впровадження нового передового досвіду задля проведення реформ в Україні, а також гуманітарну і фінансову допомогу, яка надається нашій державі  для реабілітації українських військових, тимчасово переміщених осіб та відновлення Донбасу.

Окремо Глава Уряду висловив вдячність за постійну підтримку України з боку Литви на міжнародній арені - в рамках ООН, ЄС, НАТО та інших міжнародних організацій.

Співрозмовники обговорили конкретні проекти двосторонньої співпраці. Особлива увага була приділена темі електронного урядування. Литовський досвід також потрібен Україні у розвитку нової регіональної політики, місцевого самоврядування, боротьбі з корупцією тощо.