«Ми будемо стояти тут, доки вимоги українського народу не будуть задоволені»,- Арсеній Яценюк на Майдані

«Ми будемо стояти тут, доки вимоги українського народу не будуть задоволені»,- Арсеній Яценюк на Майдані

15:57, 01 грудня 2013

«Ми будемо стояти тут, доки вимоги українського народу не будуть задоволені»,- сказав голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам на Майдані Незалежності під час півмільйонної акції протесту.

Арсеній Яценюк наголосив, що українці вимагають справедливості в нашій країні: «Це вимога справжньої демократії. Перший крок до цього – це відставка уряду Азарова, який знищив європейську мрію України і побив людей. І ця вимога - відставка Януковича, який особисто давав вказівку бити людей, який особисто вбив нашу європейську мрію». 

 «Ми будемо стояти тут, доки вимоги українського народу не будуть задоволені», - сказав він.

 Арсеній Яценюк підкреслив, що це мирна демонстрація.

 Він наголосив, що в опозиції є чіткий перелік вимог: «Перша вимога – це відставка уряду Азарова. Друга вимога – це те, щоб Віктор Янукович поніс відповідальність. Це відставка Януковича і проведення дострокових президентських і парламентських виборів». 

 За його словами, такого підняття духу України не було протягом останніх десятиліть: «Люди не виходять за пенсію, зарплати, не виходять за гроші. Виходять за ідею і за справедливість. І це - відмінність України і від Росії, і від Білорусі, і від інших». 

 «Цей шлях буде дуже непростий. Янукович просто так не піде. Та ми будемо боротись, доки в Україні не відновиться реальна демократія. Янукович вкрав мрію українців, і він має нести відповідальність», - сказав Арсеній Яценюк.