За вказівкою Януковича зараз можуть створювати ГКЧП, – Арсеній Яценюк

За вказівкою Януковича зараз можуть створювати ГКЧП, – Арсеній Яценюк

20:31, 01 грудня 2013

До опозиції надійшла інформація, «начебто за вказівкою Януковича створюють ГКЧП в складі Клюєва, Медведчука, Захарченка і інших осіб, які знаходяться в найближчому оточенні Віктора Януковича», - сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістами на Майдані Незалежності.

 

 «Але ГКЧП закінчиться так само, як воно закінчилось в 1990 році», - сказав він.

 «У нас є законна опозиція. У нас є поки що законна влада. У нас є основний закон – це народ України, який відповідно до статті 5 Конституції зібрався тут і вимагає справедливості в своїй країні», - зазначив Арсеній Яценюк. 

 Він ще раз наголосив, що на Майдані відбувається мирна акція: «Ми не ідемо на жодні провокації і не дамо можливості ні Януковичу, ні українській владі говорити, що опозиція чи будь-хто з мирних демонстрантів розпочали бійку. Ми стоїмо на Майдані». 

 Арсеній Яценюк закликав Віктора Януковича «у першу чергу відкликати «тітушок» і дати команду «Беркуту» не бити мирних громадян»: «Будь-які спроби щодо введення надзвичайно стану в країні обернуться дуже і дуже погано».