Арсеній Яценюк сподівається на позитивний звіт місії ЄС щодо безвізового режиму в грудні

Арсеній Яценюк сподівається на позитивний звіт місії ЄС щодо безвізового режиму в грудні

15:34, 04 вересня 2015

У грудні буде остаточний звіт місії ЄС щодо безвізового режиму: «Сподіваюся, що цей звіт буде позитивний, і рішення про надання безвізового режиму Україні не буде мати політичної складової, а виключно технічну складову», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 4 вересня, за підсумками зустрічі з технічною місією Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Глава Уряду зазначив, що свої рекомендації місія ЄС офіційно надасть через місяць: «їхній звіт і їхні рекомендації є вкрай важливі для того, щоб Україна отримала безвізовий режим».

Арсеній Яценюк зазначив, що місія розглядала три блоки питань, один із яких -  безпека документів. Глава Уряду відзначив «не просто суттєвий прогрес, а реальні позитивні зрушення в блоці по безпеці документів».

Основне завдання, за його словами, - з 1 січня наступного року забезпечити процес видачі нових ID-карток замість внутрішніх паспортів. Для цього Кабінет Міністрів України в проекті Державного бюджету України передбачає кошти на забезпечення видачі для громадян України нових ID-карток.