Янукович робить вигляд, що в країні нічого не відбувається

Янукович робить вигляд, що в країні нічого не відбувається

10:21, 03 грудня 2013

Янукович робить вигляд, що в країні нічого не відбувається. А в Україні повстали мільйони – сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у вівторок, 3 грудня, учасникам Майдану, які пікетують Верховну Раду.

«Ми вистояли третій день проти трьох років антиукраїнського правління Януковича. Він хоче продати нашу Україну. Він сьогодні тікає до Китаю і робить вигляд, начебто в країні нічого не відбувається. А в Україні повстали мільйони, і мільйони будуть боротися за права в нашій державі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що план опозиції на сьогодні – «відставка уряду Азарова-Януковича»: «Чи достатньо цього? Ні. Але це потрібно зробити. Він відповідальний за те, що Україна не підписала Угоду з ЄС, за те, що відбувається в економіці. Він відповідальний за те, що наших дітей бив «Беркут».

«Ми йдемо до парламенту для того, щоб провести процедуру голосування з відставки уряду», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, Віктор Янукович дав команду провладним депутатам не голосувати за відставку уряду: «Він не готовий на жоден крок, який дав би можливість врятувати ситуацію в Україні».

«Сьогоднішнє голосування покаже пофамільно: хто за Україну і за ЄС, хто за справедливість – той відправляє Азарова у відставку, на пенсію і вивчення української мови. Хто ні – той підтримує побиття дітей і антиєвропейський курс країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання парламентським журналістам, він наголосив, що сьогодні навіть помічникам нардепів заборонили заходити до Верховної Ради, начебто через можливе захоплення парламенту: «Подивіться на будь-які світові парламенти - ти можеш зайти туди спокійно, а тут навіть помічників не пускають».

«Страх - от що ними керує. Ніхто Верховну Раду не збирається захоплювати. Народ не може захопити вищий законодавчий орган країни, тому що він належить народу», - сказав Арсеній Яценюк.