«Вимагаємо голосування за відставку уряду, справу на Захарченка та усунення від влади Януковича», - Арсеній Яценюк в парламенті

«Вимагаємо голосування за відставку уряду, справу на Захарченка та усунення від влади Януковича», - Арсеній Яценюк в парламенті

11:11, 03 грудня 2013

Опозиція вимагає «відставити уряд Азарова, посадити міністра Захарченка і усунення влади Віктора Януковича», - заявив із парламентської трибуни голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк з парламентського трибуни у вівторок, 3 грудня.

За його словами, в країні не просто політична криза: «Це не проблема економіки, розподілу влади і виконання Конституції. Це проблема людської гідності і несправедливості, яка відбувається в Україні протягом останніх трьох років. Це проблема знущання над людиною і громадянином, нехтування прав і свобод українців».

Він наголосив, що за те, що відбувається в країні, несе персональну відповідальність «Віктор Янукович, Микола Азаров і ганебний уряд».

«Перший крок – це відставка Кабміну Азарова-Януковича», - наголосив він.

Ще одна вимога опозиції, за його словами – притягнення до кримінальної відповідальності міністра МВС Захарченка: «Він бив наших дітей, і він повинен за це понести покарання».

«Віктору Януковичу не вдасться уникнути відповідальності. Він особисто відповідальний за все, що відбувається в країні. Ви перейшли лінію. Лінію людської гідності, людської свободи, людських прав. Назад уже дороги немає. Саме тому ми вимагаємо відставити уряд Азарова, посадити міністра Захарченка і відставити від влади Віктора Януковича», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, хто з депутатів не підтримує відставку уряду, «так само несе відповідальність за побитих дітей, за озвірілий «Беркут», за провал в економіці і за знищення нашої європейської інтеграції».

Арсеній Яценюк звернувся до представників Партії регіонів: «Те, що розкололась ваша фракція – це тільки свідчення того, що ваш кінець не за горами. А за те, що ви колете українську державу – йде не юридична, а історична відповідальність, яку прийдеться нести».