Нова структура ДФС має бути створена за таким самим підходом, як національна поліція

Нова структура ДФС має бути створена за таким самим підходом, як національна поліція

16:15, 16 вересня 2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк  наголосив на необхідності затвердження повністю нової структури Державної фіскальної служби: «Всіх вивести за штат. Набір на керівника області, району як фіскальної служби, так і митниці, так і поки що податкової міліції, яка повинна бути ліквідована, - в такому самому форматі, як здійснюється набір на національну поліцію. Тести, прозорий конкурс». Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів в середу, 16 вересня.

«У податковій службі повинні запровадити той самий підхід, який був запроваджений при створенні національної поліції», - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Уряд прийняв рішення щодо проведення розслідування по всіх фактах, які були в засобах масової інформації, щодо діяльності як керівництва Державної фіскальної служби, так і керівництва служби на місцях.

«Можу чітко заявити, що просто зміна керівництва не призводить до ефективної діяльності ні Державної фіскальної служби, ні митниці, ні будь-якого державного органу. Без радикальної і кардинальної зміни системи ми будемо міняти тільки прізвища і таблички, але не будемо змінювати загалом як відношення до платників податків, так і відношення до громадян країни», - підкреслив він.

Глава Уряду звернувся до керівництва ДФС залучити до цього процесу бізнес-омбудсмена, представників громадськості та підприємців.