Політична сила, яка делегувала свого представника в Уряд чи центральний орган виконавчої влади, зобов’язана нести політичну відповідальність

Політична сила, яка делегувала свого представника в Уряд чи центральний орган виконавчої влади, зобов’язана нести політичну відповідальність

19:35, 16 вересня 2015

Арсеній Яценюк виступає за політичну відповідальність політичних сил, які обрав народ України: «Та політична сила, яка виграла вибори, стала членом коаліції, делегувала свого представника чи то в Уряд, чи то в центральний орган виконавчої влади, зобов’язана нести політичну відповідальність», наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 16 вересня, на зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

«Якщо хтось не справився, - політична сила має нести відповідальність і або їх відкликати, або замінювати. А далі виборець оцінить на виборах, як яка сила пропрацювала», - додав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України сформований п’ятьма політичними партіями: «Але ми всередині Уряду знаходимо компроміс».

«На жаль, немає такого компромісу всередині Парламенту. Тому що всі йшли під гаслами за Європейський Союз, за справедливість, чесність, - а їх максимум вистачило на дев'ять місяців. І як тільки труднощі – вишикувалися в чергу, хто перший втече з коаліції», - сказав він.

Глава Уряду зупинився на необхідності реформування державної служби: «На це, звичайно, треба час, але це одне з наших основних завдань».

Він також зазначив, що Уряд започаткував системи тренінгів для дежрслужбовців та звернувся до ЄС стосовно підтримки для збільшення виплат для фахівців державної служби.