Арсеній Яценюк та Павло Петренко в Харкові презентували новий сервіс Мін’юсту з видачі свідоцтв про народження у пологових будинках

Арсеній Яценюк та Павло Петренко в Харкові презентували новий сервіс Мін’юсту з видачі свідоцтв про народження у пологових будинках

13:00, 26 вересня 2015

У суботу, 26 вересня, в Харкові Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Міністр юстиції України Павло Петренко презентували новий сервіс Мін’юсту, який дає змогу отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку.

Пологове відділення Обласної клінічної лікарні - центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стало першим в Харкові, де запрацювала така ініціатива. Тепер  свідоцтва про народження видаються матерям максимум за 24 години.
Арсеній Яценюк вручив свідоцтва про народження молодим мамам та привітав : «Бажаю, щоб ваші діти росли здорові й щасливі».

«Найбільш важливе, що є в країні, - це наші діти», - додав він.

Павло Петренко зазначив, що раніше отримання свідоцтва про народження було складною процедурою, «коли протягом місяця після народження дитини батьку або мамі необхідно було декілька разів сходити в РАГС, подати купу різних заяв і довідок».

Міністр юстиції нагадав, що з ініціативи Міністерства по країні працюють онлайн-сервіси з реєстрації шлюбу, і всі і десять РАГСів Харкова вже надають такі послуги. Він зазначив, що одна з пар, яка сьогодні отримувала свідоцтво про народження дитини, якраз скористалася послугою з реєстрації шлюбу через Інтернет.
Загалом  на сьогодні по всій країні в режимі он-лайн працюють 115 РАЦСів. Їх послугами вже скористалися близько 1000 українців. А отримати свідоцтво про народження дитини можна у 13 пологових  у Львові, Харкові, Одесі, Хмельницькому, Херсоні та Івано-Франківську.