Без призначення антикорупційного прокурора не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу МВФ

Без призначення антикорупційного прокурора не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу МВФ

15:20, 07 жовтня 2015

«Сподіваюся, що антикорупційний прокурор буде призначений. І Національне антикорупційне бюро, яке вже найняло детективів, почне свою роботу щодо розслідування кримінальних справ по відношенню до чиновників будь-яких рангів, які вчинили корупційні злочини і корупційні правопорушення», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 7 жовтня.

Глава Уряду привітав ухвалене вчора рішення про початок конкурсу на посаду антикорупційного прокурора: «Без антикорупційного прокурора не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу Міжнародного валютного фонду. Тому що це - один із ключових елементів щодо боротьби з корупцією»,  - підкреслив він, зазначивши, що підтвердженням цього є сьогоднішня заява Європейської комісії.

Він нагадав, що Уряд виконав свою частину роботи щодо створення Національного антикорупційного агентства: «Ми поміняли номінаційний комітет, який обирає членів Національного антикорупційного агентства. Ми його зробили повністю прозорим, який відповідає найкращим європейським стандартам».

«Очікуємо на призначення конкурсною комісією з чудовою репутацією, на призначення керівника і заступників керівника Національного антикорупційного агентства», - підкреслив Арсеній Яценюк.