Арсеній Яценюк зустрівся з Послами держав-членів Групи Семи та представниками ЄС

Арсеній Яценюк зустрівся з Послами держав-членів Групи Семи та представниками ЄС

19:31, 09 жовтень 2015

У п’ятницю, 9 жовтня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Надзвичайними і Повноважними Послами держав-членів Групи Семи, а також представниками Європейського Союзу.

Глава українського Уряду підкреслив, що Україна високо цінує політичну солідарність та суттєву практичну допомогу нашій державі з боку партнерів - країн, що належать до Групи Семи, а також ЄС, у винятково складних обставинах та завданнях війни і миру: протидії агресії Російської Федерації і водночас – втілення масштабних внутрішніх перетворень.

У ході бесіди йшлося про широке коло питань актуальної співпраці. Відбувся обмін думками з питань мирного врегулювання, безпекового становища,  економічних реформ, а також питань гуманітарної співпраці, зокрема, у сфері охорони здоров’я.

Керівники дипломатичних місій відзначали прогрес у виконанні програми реформ Уряду України,  а також порушили питання, які вимагають постійної і тісної взаємодії в рамках парламентської коаліції – від спільної боротьби з корупцією до формування державного бюджету на наступний рік.

Арсеній Яценюк наголосив, що солідарність між Україною, Групою Семи та Європейським Союзом має зосереджуватися на конкретних проектах, чиї результати будуть відчутним прикладом успіху взаємодії як для українського суспільства, так і для всієї спільноти вільного світу.

Ми запрошуємо партнерів до орієнтованої на результат взаємодії у сферах боротьби з корупцією, реформи податкових та митних органів, децентралізації, адміністративної реформи, розвитку нового покоління українських управлінців. Нинішні, наявні вже результати додають надії, що таке співробітництво буде ґрунтовно посилюватися, - заявив Прем’єр-міністр України.