Майже половина центрального апарату ДФС мають бути звільнені за законом про люстрацію. Арсеній Яценюк вимагає від Голови ДФС невідкладно виконати закон

Майже половина центрального апарату ДФС мають бути звільнені за законом про люстрацію. Арсеній Яценюк вимагає від Голови ДФС невідкладно виконати закон

12:30, 21 жовтня 2015

За результатами перевірки, проведеної Міністерством юстиції України, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від Голови Державної фіскальної служби України невідкладно виконати закон про очищення влади і звільнити 42% центрального апарату ДФС і 15% апарату обласних підрозділів служби. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 21 жовтня.

Арсеній Яценюк нагадав, що два тижні тому дав доручення Міністерству юстиції України і спеціальному Департаменту з питань очищення влади щодо перевірки Державної фіскальної служби на предмет виконання закону про люстрацію.

Він повідомив, що Міністерством юстиції було перевірено 344 особові справи вищого керівництва Державної фіскальної служби - як центрального апарату, так і всіх обласних підрозділів, керівників і заступників керівників і відповідних начальників митниць.

«Відповідно до результатів перевірки, здійсненої Міністерством юстиції України, 42% вищого керівництва центрального апарату ДФС підлягають негайному звільненню. 15% вищого керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають негайному звільненню», - наголосив Глава Уряду.

«Після завершення перевірки вимагаю від керівника Державної фіскальної служби невідкладно виконати закон про очищення влади і звільнити 42% центрального апарату Державної фіскальної служби і 15% апарату обласних ДФС, як цього вимагає закон», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що це перший крок до формування нової Державної фіскальної служби «за тим самим принципом, за яким ми формуємо Національну поліцію і пропонуємо формувати нові українські суди».