Під час YES Арсеній Яценюк звернувся до Януковича з проханням вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко

Під час YES Арсеній Яценюк звернувся до Януковича з проханням вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко

12:07, 20 вересня 2013

Голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернувся до президента Януковича з проханням вирішити питання звільнення Юлії Тимошенко.

Про це він сказав під час виступу президента в ході Десятої Ялтинської щорічної зустрічі (YES) у п’ятницю, 20 вересня.

Арсеній Яценюк звернувся до президента Януковича: «У нас із вами тимчасове перемир'я. І це тимчасове перемир'я зроблено виключно завдяки нашим європейським партнерам».

Він нагадав, що в одному з інтерв'ю президент сказав, що Україна виконає всі критерії, необхідні для підписання Угоди між Україною і ЄС: «Ми свою роботи по законопроектам зробили. Але я звертаюсь до вас з питанням і навіть, дозволю собі сказати, – з проханням: я прошу вас заради України виконати один із ключових критеріїв, який необхідний для підписання Угоди – зупинити політичні переслідування і звільнити Юлію Тимошенко».

«У які терміни, пане президенте, буде виконано один із ключових критеріїв для підписання Угоди між Україною і ЄС?», - сказав Арсеній Яценюк.

У дискусію вступила президент Литовської Республіки Далі Грібаускайте, яка наголосила, що всі три критерії, які має виконати Україна для підписання угоди з ЄС, є важливими: «Без них не буде підписання».

«Усі три елементи, які від початку були на порядку денному від Європейського союзу, продовжують бути на порядку денному. Немає жодних причин, щоб ця позиція була змінена», - сказала вона.

Даля Грібаускайте також наголосила, що «не може бути ілюзій, що щось можна зробити частково»: «Ми та Венеціанська комісія дивитимемося на остаточні голосування і, звичайно, на майбутню імплементацію. Якщо лише перше читання у парламенті, а потім – нічого – це не враховуватиметься».

У свою чергу Віктор Янукович, відповідаючи на запитання щодо справи Юлії Тимошенко, сказав: «Відповідь повинна бути в площині, яка б дозволила в законодавчому полі знайти рішення».